Vi behandler

Akupunktur & Sundhed I Holte

Gua Sha

Behandlingsformer

Gua Sha stammer oprindeligt fra Kina og er en del af TKM (Traditionel Kinesisk Medicin). Gua Sha er en teknik, hvor der skrabes med et redskab på huden og musklerne for bl.a. at låse blokeringer op og frigive affaldsstoffer. På kinesisk betyder ”gua” skrabe eller at skabe friktion på overfladen, og “sha” henviser til de eksemlignende mærker, der forekommer på det område, der er blevet skrabet.

Gua Sha bruges til at øge blodcirkulationen til hud og muskler, og uddrive kroppens affaldsstoffer, som ofte er årsagen til blokeringer, spændinger og smerter.

Gua Sha er derfor meget effektivt til spændte og ømme muskler, men bruges generelt til smerteproblematikker, åndedrætsbesvær, fordøjelsesproblemer, søvnforstyrrelser, hovedpine m.m. I forbindelse med forkølelse og feber, kan Gua Sha medvirke til at forbedre immunsystemet. 

Efter en Gua Sha-behandling kan der opstå kraftige røde eller blå mærker på grund af affaldsstofferne, der frigives. Dette er helt normalt og ufarligt, og mærkerne forsvinder hurtigt igen.

Vil du vide mere?