Vi behandler

Akupunktur & Sundhed I Holte

Moxa

Behandlingsformer

Moxa-terapi er en mindst 4000 år gammel metode omhandlende varmebehandling fra Kina.  Oprindeligt blev varmeterapi brugt i landområder, der var kolde. Her varmede man sten op, pakkede dem ind i skind og lagde dem på områder af kroppen, som var ramt af kulde. Moxa er gennem tiden blevet udviklet og forfinet.

Ordet moxibustion kommer fra det japanske ord “mogusa”, som betyder urt (mugwort) og det latinske ord “bustion”, som betyder brænde. Ved en Moxa-behandling opvarmes akupunkturpunkterne med brændende blade fra den kinesiske urt gråbynke, der har særlige helbredende egenskaber.

Moxa-behandling kan udføres på mange måder. Den mest almindelige teknik er at udføre Moxa-behandling med en glødende cigarformet Moxa-rulle, som man bevæger 5-10 cm over huden henover et eller flere akupunkturpunkter eller større områder i kroppen. Man kan også sætte Moxa direkte på akupunkturnålen og derved overføre varmen fra nålen direkte ned i akupunkturpunktet. Man mærker herved en behagelig varme, der ikke føles for varm.

Ved behandling med Moxa genskabes cirkulationen af energi og blod i kroppen. På grund af sin varmende effekt, er Moxa en særdeles effektiv måde at behandle kulde- og fugttilstande, stagnationer, muskel- og ledsmerter.

Vil du vide mere?